Градоначелник Мирко Ћурић положио свечану заклетву – Усвојен извјештај о раду градоначелника за 2018. годину

Прегледа: 79

На 23. редовној сједници, Скупштина града Требиња усвојила је извјештај о раду градоначелника и Градске управе Требиње, као и појединачне извјештаје о раду јавних установа чији је оснивач Град Требиње.

На почетку сједнице, градоначелник  Ћурић, који је на ванредним изборима у фебруару 2019. године изабран на мјесто градоначелника, положио је свечану заклетву.

У извјештају о раду градоначелника и Градске управе Требиње за 2018. годину Ћурић је навео да је 2018. година протекла у радној атмосфери те да су завршени или започети бројни капитални пројекти попут изградње ватрогасног дома, атлетског стадиона, вртића „Србија“, реконструкције градског парка, санације објекта средњошколског центра, уређења Старог града, изградње система за наводњавање, саобраћајнице од Гучине до Мокрих долова, система за водоснабдијевање Драженске горе, те прилазног пута са паркингом до новог гробља у Бањевцима.

Ћурић се осврнуо и на оживљавање сарадње и јачање веза са матицом Републиком Србијом, па је јавност подсјетио да је у 2018. години, донацијама из Србије завршен вртић „Србија“ и да је Влада србије издвојила средства за изградњу духовног центра у Мркоњићима. Свеукупно, према Ћурићевим ријечима, Влада Србије је за Требиње издвојила око 3 милиона евра те је додатним планираним средствима подржала и визију градоначелника о изградњи канала око зидина Старог града.

Градоначелник је данас подсјетио и на заједнички састанак двају влада – Србије и Српске који је прошле године одржан управо у Требињу.

Слога и јединство су, према ријечима градоначелника, поново завладале у Требињу, па је поново успостављена сарадња између градских и републичких власти, јавних установа и предузећа.

„Укупна оцјена 2018. године јесте да је она протекла у изразито радној атмосфери, да су реализоване важне инвестиције, али и да се Требиње опредијелило за пут на коме настојимо учинити наш град бољим и љепшим мјестом за живот“ стоји у извјештају градоначелника.

„Реализована су и 32 социјална програма која су директно помогла нашим суграђанима који се баве пољопривредом, живе на селу, младим брачним паровима, демобилисаним борцима, студентима, ђацима и онима који су се одлучили да покрену властити бизнис“.

Градоначелник Ћурић се осврнуо и на привредни амбијент у граду Требињу те је истакао да се Градска управа Требиње залаже да створи услове за рад свим привредним субјектима кроз савјетодавну подршку и различите финансијске програме. Свјестан новонасталог проблема одласка радне снаге у сусједни Дубровник, градоначелник је истакао да Градска управа настоји обезбиједити адекватну помоћ свима који желе да у нашем граду раде и развију бизнис.

Након извјештаја градоначелника, одборници су разматрали појединачне извјештаје и финансијско пословање јавних установа чији је оснивач рад Требиње за 2018. годину.

Скупштина је донијела и одлуку о давању сагласности градоначелнику да покрене поступак наласка стратешког партнера „Апотеци Требиње“, с циљем унапређења пословања и повећања добити ове јавне здравствене установе.

 

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.