ГРАДОНАЧЕЛНИК ПЕТРОВИЋ ПОСЈЕТИО ЗГРАДУ СРЕДЊИХ ШКОЛА

Прегледа: 511

Реконструкција зграде средњошколског центра у Требињу тече планираном динамиком и биће завршена током октобра, рекао је градоначелник Требиња Лука Петровић, након што је посјетио мјесто радова и разговарао са директорима установа смјештених у овом објекту.

Петровић је рекао да су град Требиње и Влада Републике Српске за санацију овог објекта издвојили око 440.00 КМ, чиме ће се стећи бољи услови рада за све запослене и ученике који похађају једну од три средње школе у овом граду.

“Овим радовима значајно ће бити смањени материјални трошкови средњих школа, а новац ће бити усмјерен у наставна средства која ће значајно допринијети бољим условима за учење ђака”, навео је Петровић.

Он је истакао да је путем јавно-приватног партнерства омогућена изградња балон сале за одржавање часова физичког васпитања, с обзиром на то да су ученици Гимназије “Јован Дучић” и Средње техничке школе Требиње до сада часове имали на некадашњем војном полигону изнад школе.

“Заједничким радом директора средњих школа, Градске управе и Владе Републике Српске можемо да реализујемо значајне пројекте на добробит свих нас”, истакао је Петровић.

Зграда средњошколског центра у Требињу изграђена је 60-их година прошлог вијека, а ово је њена прва свеобухватна реконструкција.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.