Градоначелник Петровић примио предсједника Џудо савеза БиХ и представнике Џудо клуба “Леотар”

Прегледа: 1371

Градоначелник Требиња Лука Петровић примио је данас предсједника Џудо савеза БиХ и члана Олимпијског комитета БиХ Бранислава Црногорца, као и представнике Џудо клуба Леотар – предсједника клуба Миљана Кољенчића, шефа Стручног штаба Џудо клуба Леотар Миодрага Мрдића и тренере овог клуба Аранђела Петровића и Марка Рикала.

Састанку је присуствовао и самостални стручни сарадник за спорт и физичку културу у Градској управи Требиње и вишеструко награђивани џудиста Митар Мрдић.

Градоначелник је овом приликом поздравио присутне, захвалио се истакнутим представницима џудоа на посјети, те истакао да је џудо у Требињу важан спорт који има подршку Градске управе Требиње.

“Џудо клуб Леотар има бројно чланство и значајан број полазника. Не смијемо заборавити да бројне медаље и успјеси џудиста који долазе из овог клуба доприносе промоцији Требиња и због тога Градска управа Требиње подржава њихов рад. Џудо клуб Леотар је до сада остварио значајне резултате не само у држави, већ и шире, на европском и свјетском нивоу, и ми то препознајемо и вриједнујемо,” рекао је градоначелник Петровић.

Он је додао да Град Требиње има намјеру да подржи све перспективне спортске колективе, али и да је потребно систематизовати рад у спорту, те да је у том циљу формирано и Спортско друштво “Леотар”, како би се требињски спортски колективи окупили на једном мјесту и како би се синхронизовао рад у спорту.

Градоначелник је напоменуо да се у граду Требињу гради затворени базен, а

да ће спортистима ускоро на располагању бити и професионална атлетска стаза са шест трака. Тиме ће се проширити спортски капацитети града, који ће свакако бити корисни свим спортистима који тренирају у овом граду, али и онима који овдје долазе на припреме.

Намјера Градске управе је и да подстакне дјецу и омладину на активније бављење спортом:

“Желимо што више да укључимо нашу дјецу и омладину у спорт, па смо вођени том идејом основали и Школу спорта у Требињу чија је сврха да окупи дјецу која се до сада нису бавила спортом и усмјери их на спортски и здрав начин живота,” рекао је градоначелник Требиња.

Предсједник Џудо савеза БиХ Бранислав Црногорац се захвалио градоначелнику на пријему и рекао да су у Требињу видљиви сви напори градске власти да се спорт унаприједи.

У том смислу, Црногорац је рекао да Џудо клуб Леотар заузима важно мјесто у Требињу и у цијелом БиХ спорту, јер је један од најтрофејнијих клубова, те да је Требиње препознатљив џудо центар у региону.

Због тога ће, како је Црногорац рекао, лично покренути иницијативу пред Олимпијским комитетом БиХ да се спортска дворана Џудо клуба Леотар прогласи олимпијском двораном. То ће бити друга таква дворана у БиХ, одмах иза Зетре.

Како је данас на састанку речено, у Требињу се ускоро одржава и још једно престижно џудо такмичење. Ријеч је о Кадетском балканском првенству у џудоу које ће се у Требињу одржати у мају 2018. године.

 

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.