Градоначелник посјетио Мирјану Курајицу мајку осмог дјетета

Прегледа: 214

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић и директор Електропривреде РС Лука Петровић – у својству изасланика предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика – посјетили су данас у требињском породилишту мајку Мирјану која је породици Курајица у ноћи између сриједе и четвртка донијела осму принову.

Породиљи су уручена дјечија колица – дар предсједавајућег Предсједништва БиХ, а пригодни поклони стигли су и од Градске управе.

Градоначелник Ћурић подсјећа да Градска управа низом програма помаже вишечлане породице, па није изостала ни подршка породици Курајица.

 

„Све породице са четворо и више дјеце, а гдје није било државно запослење – ријешили смо. Породица Курајица бави се пољопривредном производњом, а Градска управа ће их подржати и у том сегменту. Наш циљ је што више дјеце и бројнија породица. То је нешто за шта живимо и гдје ћемо да улажемо“, казао је градоначелник Ћурић.

Дјевојчица – најмлађи члан породице Kурајица већ има шест сестара и једног брата.

Породица Kурајица једна од двије најбројније требињске породице – са осморо дјеце, а овај рекорд у Требињу до сада је био еклузивитет породице Риста Лечића.

В.д. директора Болнице Требиње Љубица Миљановић истакла је да је мајка Мирјана свих осам порода обавила у породилишту ове здравствене установе.

„Услови за пород су одлични. Породилиште је реновирано 2017. године, а ми настојимо у будућем плану да додатно побољшамо услове – у операционој, порођајној сали и сали за мале интервенције, а радимо и на едукацији кадра за порођај са епидуралом“, истакла је др Миљановић.

Радио Требиње

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.