Градоначелник примио одбојкашице „Леотара” које су се пласирале у Прву лигу РС

Прегледа: 150

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић са сарадницима организовао је данас пријем за одбојкашице „Леотара“, које су недавно освајањем финалног турнира најбољих друголигаша избориле пласман у Прву одбојкашку лигу Републике Српске.

Ћурић је истакао да је Требиње поносно на успјех одбојкашица додајући да нашем граду не требају бољи амбасадори од успјешних спортиста, поготову када је ријеч о млађим генерацијама.

„Оно што је веома битно је да ћемо у складу са нашим могућностима пружити пуну подршку женском одбојкашком клубу, да им финансије не буду проблем, да одбране резултат који су оствариле и остану међу прволигашима“, нагласио је Ћурић.

Тренер одбојкашица „Леотара“ Мишо Пешић казао је да је успјех клуба историјски јер Требиње први пут има прволигаша у одбојци – тим прије што је ријеч о спорту који у нашем граду нема посебну богату традицију.

„Веома смо поносни због тога. Поносни смо на ову дјецу која су максимално била посвећена, вриједна и радна, која су изградила најбоље могуће односе између себе, а што нас је на неки начин и довело до овог резултата“, истакао је Пешић.

За одбојкашицу Јелену Руњевац такмичење у друштву прволигаша нови је изазов, али и ново одрицање.

„Било је тешко. Али борили смо се стварно свим срцем и свом снагом да направимо овај нови корак за наш клуб и град.  Поносна сам на своје саиграчице и тренере, који су ту да нас, прије свега, уче какви треба да будемо људи, па тек онда успјешни спортисти“, каже Руњевац.

Пријему су присуствовали и начелник Одјељења за друштвене дјелатности Зоран Милошевић и самостални стручни сарадник за спорт у Градској управи Митар Мрдић.

Радио Требиње

 

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.