Градоначелник примио управу РК „Леотар“ и руководство Рукометног савеза РС

Прегледа: 121

Овог викенда у Требињу се одржава финални турнир Купа Републике Српске у рукомету, а домаћин турнира је Рукометни клуб “Леотар”. Финални турнир се одржава под покровитељством предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, а мјесто одржавања турнира је у спортској дворани „Милош Мрдић“.

На завршни турнир Купа РС пласирале су се екипе РК “Борац М:тел” Бањалука, РК “Слога” Добој, РК “Локомотива” Брчко и домаћа екипа РК “Леотар” Требиње. Прва полуфинална утакмица је заказана данас за 18 часова а састају се РК “Борац М:тел” Бањалука и РК “Слога” Добој, док је за 20 часова заказана друга полуфинална утакмица између домаћина РК “Леотар” Требиње и РК “Локомотива” Брчко. Побједици полуфиналних утакмица састаће се у финалу које је заказано за сутра у 17 часова, када ћемо добити овогодишњег побједника Купа РС у рукомету.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић уприличио је данас свечани пријем за управу Рукометног клуба „Леотар“ и  руководство Рукометног савеза РС.

Том приликом Градоначелник је нагласио да је Требиње препознатљиво и као град спорта, поготово у посљедње вријеме, када домаћи спортисти постижу све боље резултате.

„Захваљујем се организаторима који су одабрали да Требиње буде домаћин финалног турнира Купа РС. Убијеђен сам да то није случајно јер је Требиње, осим што је препузнатљиво као град културе – и град спорта, нарочито у посљедње вријеме, када видимо да све боље и боље резултате остварују многи спортисти Требиња. Битно је да што више омладине укључујемо у све видове спорта“, рекао је Ћурић.

Рукомет је, додаје, значајно напредовао у Требињу, а руководство клуба је извело на прави пут наше играче, који су изборили плеј-оф у Премијер лиги БиХ.

„Ово је још један од доказа да се само марљивим радом, залагањем и великим трудом могу остварити велики и значајни резултати. Мислим да овдје финансије и нису биле толико значајне, колико је била воља и ангажман наших играча и управе клуба. У наредном периоду, у складу са могућностима, Град Требиње ће издвојити више новца за наше рукометаше који играју у вишем рангу такмичења“, нагласио је Ћурић.

Градоначелник је навео да су одржавањем финалног турнира РС у Требињу сви на добитку – и спортисти и домаћа привреда, изразивши наду да ће се наш град показати као добар домаћин.

Предсједник Рукометног клуба „Леотар“ Владан Шегрт рекао је да је наш клуб, организацијом финалног турнира Купа, показао да се враћа на велика врата на рукометну мапу РС и БиХ.

„Све структуре клуба раде како треба, од играча, тренера, управе – до родитеља и спонзора. Уз подршку Града Требиња и дијела спонзора, успјели смо ове године да остваримо велике резултате – повратком у Премијер лигу БиХ и уласком у плеј-оф лигу БиХ, а све наше омладинске селекције оствариле су пласман у завршницу првенства на нивоу РС“, истакао је Шегрт.

Организацијом финала Купа РС, додаје, Рукометни клуб „Леотар“, прије свега, жели да захвали навијачима на подршци, као и кабинетима предсједника РС Жељке Цвијановић, градоначелника Требиња Мирка Ћурића и Рукометног савеза РС.

„На данашњем турниру желимо да побиједи рукомет, а да се на сједници највиших органа Рукометног савеза РС изроде планови и програми за оздрављење овог најтрофејнијег спорта у РС и БиХ, те да се рукомет врати на мјесто које му припада“, казао је Шегрт.

Предсједник Рукометног савеза РС Маринко Умичевић захвалио је предсједнику РС Жељки Цвијановић на покровитељству турнира и градоначелнику Требиња на несебичној подршци.

„Градоначелник Требиња Мирко Ћурић нас је примио као најрођеније, а уз оволико позитивне енергије и лијепих разговора, у сврху бољитка рукомета, предложено је да Требиње увијек буде домаћин финала Купа РС. Нека данас побиједи најбољи, уз жељу да не буде спортских повреда“, нагласио је Умичевић.

У градској управи одржане су сједнице Управних одбора Рукометних савеза РС и БиХ, а сједница Скупштине Рукометног савеза РС заказана је за сутра, у 13 часова.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.