Градоначелник првачићима пожелио срећан почетак нове школске године

Прегледа: 228

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић јутрос је са градском делегацијом посјетио све требињске основне школе и првачићима и основцима пожелио срећно и успјешно школовање.

Ћурић је у Основној школи „Вук Караџић“ истакао да је веома важно дјецу упутити да уче, да се друже, да дијеле оно што имају, али да је најбитније, како је навео, да израсту у добре људе.

„Ми као родитељи би требало да што више времена издвајамо за дјецу, да они што мање времена проводе поред компјутера, телефона, јер дошло је вријеме да дјеца већ од малих ногу све имају на дохват руке. Ми као родитељи, наставници морамо да им скренемо пажњу да што мање користе телефоне“, рекао је Ћурић.

Он је подсјетио да је градска управа у посљедње вријеме увела доста нових програма, првенствено за ђаке који су постигли запажене резултате.

„Ти програми су углавном намијењени ученицима који имају добре оцјене тако да би требало да се дјеца труде да буду што бољи ученици“, подвукао је градоначелник Требиња.

Александар Вукановић, директор Основне школе „Вук Караџић“ је дјеци пожелио да у школи науче доста нових садржаја, те да стекну нове пријатеље.

„Од пресудног значаја за успјех сваког дјетета је добра сарадња породице, школе и локалне заједнице. Надам се да ћемо сви заједно имати доста разумијевања и подршке за нашу дјецу“, навео је Вукановић.

Поводом почетка нове школске године, у свим школама, приређен је пригодан свечани програм.

У школској 2019/2020. години, у три требинске основне школе уписано је укупно 268 првачића.

У Основној школи „Јован Јовановић Змај“ ове године је уписано једно одјељење мање у односу на генерације које сада уписују пете разреде, па је у четири одјељења уписано 96 ђака у матичну школу, те по три првачића у школе на Љубомиру и Дражиндолу.

У школи „Вук Караџић, уписано је 95 ученика, а у Основној школи „Свети Василије Острошки“  71 првачић, што је на прошлогодишњем нивоу.

У Саборном храму „Светог Преображења Господњег вечерас ће у 19 часова бити служен молебан за почетак нове школске године.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.