Градоначелник свечано отворио Школу лидера у Требињу

Прегледа: 1721

Поводом обиљежавања Међународног дана младих, у Требињу је данас почела дводневна Школа лидера у организацији Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву и Уније студената Републике Српске, а под покровитељством Града Требиња.

Догађај, који окупља студенте из цијеле Републике Српске, свечано је отворио градоначелник Требиња Лука Петровић.

Градоначелник је овом приликом поздравио студенте и одржао предавање у коме је пренио своја искуства из практичног дјеловања на позицији градоначелника Требиња.

Петровић је данас поручио младима да треба да знају да у животу морају да раде и стварају и да ће само тако моћи да унаприједе живот грађана у Републици Српској.

“Мислим да су сви свјесни тежине ситуације, притом никада овдје времена нису била једноставна – па сигурно да лаган терет не очекује ни будуће генерације. Али то не значи да они не треба да дају све од себе и да поправљају стање тамо гдје буду ангажовани“, рекао је градоначелник Требиња и подвукао да Република Српска има будућност.

Предсједник Уније студената РС Ратко Савић је напоменуо да лидерске функције носе и значајну одговорност:

„Прије свега, свака лидерска функција носи огромну одговорност и терет бриге о другима и за друге, који подразумијевају размишљање о ономе шта је добро за друге и доношење тешких одлука у име других које представљате,“ рекао је Савић.

Поред градоначелника Требиња, предавање је данас одржала и проф. Илинка Унковић са Факултета за производњу и менаџемнт Универзитета Источно Сарајево.

Према најави Уније студената РС, предавања ће сутра одржати премијерка Жељка Цвијановић, те директор ЈП „Путеви Српске“ Ненад Нешић и епископ Захумско-херцеговачки и приморски Григорије.
У оквиру лидерске школе, вечерас је у Требињу припремљен концерт Легсингтон бенда.

Концерт почиње у 21.30 часова, на платоу испред Културног центра Требиње.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.