Градоначелник Требиња одржао је састанак у Градској управи са професорима физичког васпитања и спорта

Прегледа: 1391

Градоначелник Требиња одржао је састанак у Градској управи са професорима физичког васпитања и спорта везано за оснивање и организацију раније најављене Школе спорта.

Како је градоначелник Петровић објаснио, примарни циљ је активирати што више дјеце школског узраста да почну да се баве спортом, односно да се дјеца која до сада нису била укључена у спортске активности подстакну на рекреативно, али и потенцијално професионално бављење спортом.

У Школи спорта, како је закључено на састанку, требале би бити ангажоване искључиво особе које су стручно оспособљене за рад са дјецом у спорту – првенствено лица која имају потребне квалификације, а налазе се на евиденцији бироа за запошљавање – рекао је градоначелник Требиња.

Он је додао да спортске активности имају немјерљив значај за дјецу, односно за њихов правилан психо-физички развој, па ће као подстицај родитељима да своју дјецу упишу у Школу спорта бити и једна бесплатна година, током које ће дјеца имати прилику да се упознају са различитим спортовима и заједно са професорима препознају оно што њима највише одговара.

На састанку су се сложили да је уз све поменуто, неопходно укључити и стручни тим љекара и физиотерапеута који ће евалуирати и пратити физичко стање сваког дјетета. У том смислу, градоначелник ће ускоро позвати Дом здравља Требиње да у оквиру Школе спорта периодично организује и бесплатне прегледе дјеце.
Оснивач Школе спорта је Град Требиње који ће обезбиједити све неопходне ресурсе и потребну опрему за почетак рада – истакао је на крају састанка градоначелник Требиња.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.