Градоначелник Требиња одржао пријем за учеснике Међународне ликовне колоније “Коло” 2019

Прегледа: 118

Учесници Међународне колоније “Коло” 2019 посјетили су данас Градску управу Требиње и састали се са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем. Овом приликом, умјетници су са градоначелником подијелили позитивне утиске о Требињу, али и своја запажања везано за добру сарадњу између званичних представника Града и градских установа културе.

„Музеј Херцеговине је покретач, замајац свих културних дешавања и драго ми је што се све ради у интеракцији са представницима власти. Док представници власти не предузму, на неки начин, и моралну и финансијску подршку, нема напретка. Задовољство је видјети једну овакву сарадњу. Ја сам срећан као да се ради о мом граду“, рекао је Миомир Мишо Вемић, академски сликар из Никшића.

Градоначелник Требиња је данас изразио задовољство што је овогодишња ликовна колонија успјешно одржана и што ће сви учесници из Требиња понијети најљепше утиске.

„Претходних година се говорило да је Требиње једна лијепа слика коју треба само урамити,  колонија је један од тих доказа. Јер ако ово о нашем граду кажу људи који су умјетници и најбоље се разумију у то, онда немате разлога да сумњате“, рекао је Ћурић.

Ивана Грујић, директор Музеја Херцеговине, осврнула се на хуманитарну аукцију слика која је одржана синоћ на платоу Музеја Херцеговине:

„Нарочито смо поносни на аукцију слика коју сваке године спроводимо јер на тај начин наши умјетници, који имају оплемењену умјетничку душу, показују племенитост људске душе и подстичу и друге и грађане Требиња да будемо племенити, а умјетност и култура су начини и пречица ка оном најљепшем у човјековом бићу“, рекла је Грујић.

Овогодишња колонија ће бити затворена изложбом слика, додјелом награда и захвалница и концертом хора “Трибунија” сутра у 20 часова.

 

 

 

 

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.