Градоначелник Требиња покреће иницијативу за помоћ породици Шљука

Прегледа: 258

   За помоћ градоначелнику Требиња обратио се јутрос суграђанин Перо Шљука коме Бобар банка у судском поступку потражује отплату кредитних средстава у вриједности од 9.000 КМ. Кредитна средства код Бобар банке је подигао син Пера Шљуке који је након тога преминуо. Бобар банка у стечају је по овој ствари покренула правни поступак одузимања имовине – породичну кућу у вриједности од 90.000 КМ. За сада је суд наложио одлагање извршења, али је оно неминовно уколико породица Шљука не прикупи средства за отплату.

Породица Шљука броји седам чланова домаћинства, а примање има само један члан и то пензију у вриједности од 300 КМ. Због незавидне, готово несношљиве материјалне ситуације, породица Шљука није у могућности да сама прикупи поменута средстава и сачува кућу у којој живи.

Узевши у обзир предочени проблем и тешку породичну ситуацију, градоначелник Требиња Славко Вучуревићје je јутрос донио одлуку да покрене иницијативу и помогне породици Шљука да задржи имовину.

Како је Вучуревић јутрос рекао, тешко је прихватити да Бобар банка потражује кућу у вриједности од 90.000 КМ за износ дуга од 9.000 КМ, при чему је и сама Бобар банка у стечајном поступку дужник према бројним субјектима, а ту спада и петомилионски износ према Граду Требињу који је све мање предмет пажње како јавности, тако и надлежних органа.

            Пронаћи ћемо начин да помогнемо породици Шљука како не би још једна, овај пут седмочлана породица која живи готово без икаквих примања, остала без крова над главом. Сматрам да су овакве ситуације врло животне у Требињу и цијелој Републици Српској и нажалост то је данас све чешће сурова реалност наших бројних грађана. Упркос свему, ја сам на располагању да саслушам проблеме грађана и да тамо гдје можемо, односно гдје смaтрамо да заиста постоји потреба, заједнички помогнемо”, рекао је јутрос градоначелник Требиња.

Иначе, ово није први случај да се у правном поступку жели одузети приватна својина. Требињска породица Дармановић се са сличним проблемом суочила 2014. године, када је такође на иницијативуградоначелника Требиња Славка Вучуревића прикупљен износ за поврат некретнине – породичне куће која седанас, захваљујући овој иницијативи, опет налази у власништву породице Дармановић.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.