Учесници ликовне колоније “Коло” посјетили су данас Градску управу Требиње, а ријечи добродошлице  упутили су им градноачелник Требиња Мирко Ћурић и замјеник градоначелника Слађана Скочајић.

Истакавши задовољство што се колонија, упркос рестриктивним мјерама због корона вируса, и ове године одржава у Требињу, градоначелник Мирко Ћурић казао је да Требиње истински његује умјетност и с посебним поштовањем дочекује сликаре, јер неколико признатих имена српског сликарства потиче управо из Требиња.

“Захваљујем се учесницима колоније “Коло” на доласку у Требиње, а посебно на хуманом гесту, односно аукцији коју су организовали како би и они дали допринос и помогли изградњу требињског центра за дјецу с потешкоћама у развоју,” рекао је Ћурић.

Организатори и учесници колоније су изразили захвалност за гостопримство те истакли да Требиње има један посебан амбијент који одговара умјетничком сензибилитету и доприноси продуктивном раду.

Напомињемо да је у оквиру овогодишње колоније одржана и аукција слика, на којој је прокупљено 5.500 КМ за изградњу центра за дјецу с потешкоћама у развоју.