Градска Управа и Влада РС помаже становницима са подручја Требиња

Прегледа: 1076

Данас је у градској Управи одржан састанак на коме су присуствовали градоначелник Лука Петровић и начелник одељења за општу управу Милићевић Ненад и људи који су претрпили директне штете у прошлогодишњим пожарима.

Градска Управа је формирала комисију за процјену штете која је обишла пожаришта. Утврђене су директне штете у износу од 137 863. 80 КМ. Влада је издвојила из својих средстава  19 830. 00 КМ, а град је одлучио да из свог буџета издвоји још 21 529. 14 КМ да би свим оштећенима било исплаћено 41 359. 14 КМ што чини 30% од процјењених директних штета.

Сви који су пријавили штету причињену у пожарима су обухваћени овом процјеном . Комисија је изашла на пожаришта  и процјенила причињену штету. Износи који ће бити исплаћени се крећу од 60 КМ до 9 500 КМ, зависно од штете која је причињена.

“Градска Управа Града Требиња издвојила је средства у сарадњи са Владом Републике Српске у нади да ће људи који су обештећени ова средства искористити за обнову засада који су уништени у пожарима”, рекао је градоначелник Лука Петровић.

Градоначелник је у разговору са корисницима ових средстава истакао да је веома важно да учествују у програмима које спроводи градска Управа и Аграрни фонд а који се односе на помоћ људима који се баве пољопривредом.

Ово је први пут у последњих петнаест година да је градска Управа обештетила становнике који су претрпили штету у пожарима.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.