Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је данас да ће Градска управа до краја септембра основати посебну продавницу за пензионере из нашег града у којој ће цијене бити јефтиније од постојећих.

Ћурић је, након састанка са представницима требињских удружења пензионера, истакао да ће из градског буџета за овај пројекат бити издвојено око 500.000 КМ на годишњем нивоу.

„Пензионери који имају пензију до 200 КМ имаће попуст од 50 одсто, пензионери који имају пензије до 300 КМ имаће попуст од 35 одсто, а пензионери који имају до 404 КМ, колико је просјечна пензија, имаће 25 одсто попуста, односно субвенције Града“, навео је Ћурић.

Он је истакао да је ово пионирски пројекат у региону због чега је веома поносан.

„Пројектом ће бити обухваћено свих 7.800 пензионера, јер ће они који имају пензије веће од 404 КМ имати могућност да купују производе у овој продавници по знатно јефтинијим цијенама од оних које су у другим продавницама“, навео је Ћурић.

У овој продавници моћи ће да купују искључиво пензионери, а у току је израда правилника којим ће се дефинисати све појединости.

„У наредном периоду направићемо картицу ‘Пензионер+’ која ће бити својеврсна идентификациона карта за куповину у овој продавници“, навео је Ћурић.

Он је истакао да ће се у продавници налазити око 50 различитих артикала.

Предсједник Градског удружења пензионера и Удружења пензионера Илија Риђешић и Мирко Милојевић похвалили су приједлог градоначелника Ћурића, наводећи да је ријеч о веома доброј идеји за коју до сада нико није реализовао.

„Желимо да се захвалимо градоначелнику на овој изврсној идеји. Има нашу пуну подршку“, сложили су се представници требињских пензионера.