ГРАДСКА ВЛАСТ РЕАЛИЗОВАЛА СВЕ ШТО ЈЕ ОБЕЋАЛА

Прегледа: 792

У протеклих 365 дана коалиција “Снажно Требиње” почела је реализацију свих планираних и обећаних пројеката, сигуран посао кроз програме рада добило је стотињак лица, а на Бироу за запошљавање, у односу на прошлу годину, мање је за 330 лица, изјавио је градоначелник Требиња Лука Петровић.

Представљајући резултате рада власти у протеклих годину дана, Петровић је рекао да је направљен средњорочни план капиталних инвестиција, који предвиђа да у различите пројекте буде уложено 138 милиона КМ.

Он је навео да је израђена Стратегија развоја града Требиња за наредних 10 година, те да је препозната социјална политика у којој главно мјесто има породица.

“Постоје породице које примају по три врсте помоћи, а има и оних које још чекају да добију помоћ. Увјерени смо да ћемо током наредне године свакој породици, којој је то потребно, омогућити неку врсту помоћи”, каже Петровић.

Он је међу обећањима градске власти која су испуњена, истакао формирање Фонда солидарности којим је обухваћено више стотина грађана кроз 16 различитих програма.

“Осим тога, основан је Аграрни фонд као подршка пољопривредним произвођачима, те предузеће `Радник` које изводи грађевинске, фасадне, молерске и друге радове и пружа бесплатне услуге социјално-угроженом становништву”, нагласио је Петровић.

Он каже да је успјешно реализовано и више културних догађаја, формирано Спортско друштво “Леотар”, а за више од 730 дјеце узраста од 6 до 10 година Град ће обезбиједити бесплатне тренинге у оквиру “Школе спорта”.

“Град финансијски учествује у неопходним улагањима у здравствене установе, како би били створени што бољи услови за боравак и лијечење пацијената”, рекао је Петровић.

Градоначелник Требиња навео је да је реализовано више инфраструктурних пројеката, међу којима реконструкција главне улице у коју је уложено 350.000 КМ, те реконструкција и рехабилитација система за водоснабдијевање, које су у току.

Новина коју је увела нова власт у Требињу, а коју су грађани поздравили, је дванаестомјесечни матерински додатак за треће и четврто дијете свим незапосленим породиљама, финансијска помоћ школарцима са села у висини од 50 до 125 КМ, док ће свим новим брачним паровима од којих један члан има више од 38 година бити исплаћене мјесечне накнаде у наредних 18 мјесеци од 200 до 650 КМ.

“Много је започето и истрајаћемо да радимо како смо и обећали, а резултати, како по питању запошљавања, тако и у другим областима, биће још видљивији за годину-двије”, додао је Петровић.

Коалициони партнери истакли су добру сарадњу са градоначелником Требиња и поручили да је најважније то што је “направљена радна атмосфера”.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.