Инфо сесија – мали грантови у оквиру УСАИД пројекта ПРО-Будућност

Прегледа: 153

Који је циљ, коме су намијењени и под којим критеријима се додјељују мали грантови у оквиру пројекта ПРО-Будућност – можете сазнати на инфо сесији 04. октобра 2019. од 11-13 х у згради Градске управе Требиње, велика сала.

Млади, неформалне групе, удружења жртава рата, невладине организације усмјерене ка промовисању међурелигијског дијалога и опћине/општине/градови у којима се проводи пројекат ПРО-Будућност од 10. 10. 2019. године моћи ће предложити своје идеје и пројекте изградње мира и јачања повјерења.

Пројекат ПРО-Будућност у континуитету осигурава бесповратна средства за поменуте групе како би допринијеле процесу помирења и изградње повјерења у БиХ, заговарале за мир и колективну визију за стабилну будућност и повезивале локалне заједнице. Ове године се од апликаната очекује да своје идеје и приједлоге креирају у складу са Платформом за мир која је резултат интензивног и дуготрајног рада пројекта ПРО-Будућност у више од 70 локалних заједница у БиХ.

Платформу за мир заједнички су стварали градоначелници, начелници, вјерски службеници, жртве рата, представници невладиног сектора (НВО), млади, радници у образовању, култури и спорту, те остали представници релевантних друштвених сфера.

Платформа за мир шаље јасну и снажну поруку да народи и грађани у БиХ желе дугорочан и стабилан мир, како би могли изградити боље друштво те да се рат, ратна страдања и сукоби никоме и никада више на овим просторима неће догодити, што је на терену већ видљиво кроз бројне активности.

Јавни позив за додјелу малих грантова ће бити објављен 10. октобра на wеб страници www.пробудуцност.ба, на Фацебоок страници ПРО-Будуцност и wеб страницама пројектних партнера.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.