У Требињу ће бити отворена пословница Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, најављено је након састанка градоначелника Мирка Ћурића и директора ИРБ-а Дражена Врховца.

Ћурић је истакао да ће се пословница банке отворити на Марин Двору, а биће од великог значаја како за привреду, тако и за становништво.

„Ово је веома важно за наш град јер ИРБ даје одличне услове, гдје су камате на кредите за привреднике 0,5 одсто. Погодности су и за младе брачне парове, па вјерујем да ће сада заинтересованост за услуге ове банке бити још веће“, навео је Ћурић.

Директор ИРБ-а Дражен Врховац истакао је да је ова банка у наш град кроз кредитна средства уложила око 58.000.000 КМ, док је на подручју цијеле Републике Српске пласирано око 2.700.000.000 КМ.

„У овој години смо већ пласирали око 30 одсто више кредита од плана према привреди, што је око 180.000.000 КМ укупно, а према становништву око 25 одсто више. То значи да и привредници и грађани вјерују ИРБ-у“, навео је Врховац.

Као посебну погодност за грађане он је навео ту што је отплата њихових кредита до 25 година, а каматна стопа је фиксна – прва и посљедња рата су исте без обзира на кретања на тржишту.

Говорећи о отварању пословнице у Требињу, Врховац је рекао да је ИРБ-у веома важно да шири мрежу својих пословница, наводећи ће пословница у наше граду почети са радом почетком наредне године.

„ИРБ прати и Гарантни фонд, који ће, такође, бити ускоро у Требињу“, навео је Врховац.