Градоначелник Требиња Лука Петровић примио је данас познату требињску спортисткињу и учесницу Олимпијских игара у Лондону Ивану Нинковић са којом је у получасовном разговору размијенио мишљења о спорту и њеном животу у Америци.

Како је градоначелник данас истакао, Требиње је град који је у својој историји издњедрио бројне врсне спортисте, али је у садашњем тренутку нашу дјецу и омладину потребно додатно стимулисати и усмјерити ка спорту и здравим животним и радним навикама.

“Сматрам да је потребно дјецу упутити на спортске активности још од раног узраста и дјеловати против експанзије у употреби савремене технологије – компјутера и телефона, јер то није добро за здравље наше дјеце. Потребно је стимулисати дјецу и омладину да се баве спортом, јер желимо изградити здраво друштво”, рекао је градоначелник.

Ивана Нинковић се и даље успјешно бави пливањем и студира инжињерство – смјер прграмирање на државном колеџу у Аризони. Њен радни дан испуњен је низом школских и спортских активности које с једнаким ентузијазмом и успјехом обавља.

Градоначелник Петровић је данас похвалио напоре ове младе требињске пливачице и истакао да је она примјер какав наша омладина треба слиједити. Петровић је рекао да је Нинковићева један од амбасадора нашег града који Требиње промовишу и представљају у најбољем свијетлу, те да има подршку Града Требиња.