„ЈАФА Игре без граница” први пут стижу у Требиње

Прегледа: 220

Требиње ће ове године по први пут бити домаћин спортско-забавној манифестацији „ЈАФА Игре без граница” , која ће се одржати 21. септембра 2019. године,  од 11 до 15 часова, у спортској дворани „Милош Мрдић”. На такмичењу ће учествовати око 500 малишана основношколског узраста.

На овај начин. дјеца ће показати својим вршњацима колико је важно дружење, забава, али и спорт, физичка активност те генерално здрави стилови живота. Осим основаца, дјеце из вртића, као и дјеце из спортских клубова и школа спорта, наступиће и малишани са потешкоћама у развоју из Требиња, из удружења Сунце нам је заједничко”, којима ће бити дониран дио средстава да унаприједе свој рад.

Осим такмичења у забавним играма које су аниматори смислили специјално за ову прилику, све присутне очекује богат ревијални програм у сали за који ће бити задужени плесни клубови и спортска удружења.

Све посјетиоце и навијаче ће дочекати бројне креативне радионице, те слатки и освјежавајући кутак, које су припремили спонзори „ЈАФА Игара без граница”. Улаз је бесплатан за све посјетиоце, а обезбијеђене су награде за побједнике, као и утјешне награде за све такмичаре.

Прве „Игре без граница” су одржане у Бања Луци, у децембру 2018. године, у дворани „Обилићево” и окупиле су преко 400 малишана. Након Бања Луке игре су одржане у  8 градова Босне и Херцеговине. Након Бање Луке, „Игре” су одржане у Прњавору гдје је учешће узело 470 малишана и преко 500 посјетилаца. Потом се највеселији караван дјечије забаве „преселио” до Тузле, гдје је преко 380 такмичара и дупло више посјетилаца уживало у програму који су организатори припремили. Наредна манифестација одржана је у Бијељини, а затим у Брчком на одушевљење малишана основних школа. Пред сам крај школске године „Игре“ су одржане у Добоју, а нову школску годину „Игре без граница“ почињу управо у Требињу.

Додатне информације о манифестацији и детаље о пријавама можете потражити на веб сајту igrebezgranica.ba, те на друштвеним мрежама Facebook и Instagram.

Манифестација “Јафа Игре без граница” подржана је и од Града Требиња.

 

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.