Још дванаест ученика одлази на екскурзију уз помоћ градоначелника Требиња

Прегледа: 425

Одлуком градоначелника Требиња Славка Вучуревића, одлазак на екскурзију биће омогућен за још 12 требињких ученика од којих једанаест похађа основну школу и један Гимназију “Јован Дучић”. Ради се о ученицима чији родитељи нису запослени или који живе само са једним родитељем.

Градоначелник је недавно донио сличну одлуку, када је деветоро ученика добило средства за одлазак на ексурзију. Тако је ове године омогућено да укупно 21 ученик из материјално угрожених породица оде на своју матурантску ексурзију. Иста пракса је спроведена и у претходне двије године.

Градоначелник Требиња каже да је ова пракса израз социјално одговорног понашања према члановима локалне заједнице који нису у могућности да обезбиједе услове и средства да њихова дјеца оду на екскурзију са којих ће понијети најљепше успомене, а које ће и касније у животу памтити. Градоначелник Требиња сматра да ниједно дијете у Требињу не смије бити ускраћено за једно такво искуство и дружење на ексурзији.

“Ово је једно социјално-одговорно понашање с наше стране. Ми смо преко школа, у сарадњи са директорима, успјели да идентификујемо породице које имају потешкоће са финансирањем екскурзија за своју дјецу. Неки родитељи су нам се и сами јавили. У овој години смо помогли да 21 ученик оде на ексурзију. Треба рећи да смо и прошле године помогли да 44 ученика оду на екскурзију” – истиче градоначелник Требиња и додаје да ће, уз уплату путних трошкова за екскурзију, ученицима из угрожених породица бити додијељени и џепарци.

“Ниједно дијете не смије бити, да се народно изразим, без одјеће, патика, учила која су им потребна и ми ћемо родитељима који нису у могућности да обезбиједе те основне ствари увијек помоћи”, рекао је данас градоначелник Требиња Славко Вучуревић.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.