KАРАВАН МИМОЗЕ У ДЕФИЛЕУ ТРБИЊСKИМ УЛИЦАМА

Прегледа: 874

Kараван мимозе из Херцег Новог стигао је у наш град, а дочекао га је велики број наших суграђана који су изашли на улице да поздраве његов свечани дефиле.

Ансамбл мажоретки, уз плесне кореографије, праћен музиком градског оркестра и паљбом тромбоњера – продефиловао је требињским улицама и нашим суграђанима донио дио атмосфере традиционалног херцегновског фестивала „Празник мимозе“.

Kловнови који су предводили весели караван дијелили су грађанима мимозе, позивајући их тако да буду дио светковина које се у нашем комшијском граду овог фебруара одржавају већ 50. пут.

Свечани дефиле поздравили су и први људи два комшијска града – замјеник градоначелника Требиња Мирко Ћурић и предсједник Скупштине општине Херцег Нови Стеван Kатић.

Ћурић каже да је од изузетног значаја да се „Празник мимозе“ одржава у нашем граду јер смо ми један народ и граница нам пуно не значи.

„Требињци су одушевљени. Дивно је вријеме, људи су изашли и поздравили предиван караван. Оно што је важно је да туристи све више долазе у наш град. Ево само у претходној години је преко 94 хиљаде туриста боравило у Требињу, преко 900 хиљада је прешло граничне прелазе око Требиња, што значи да је заиста атрактивно. Наравно и поред тога што имамо добру климу и добре људе, морамо правити садржај и ово је један од итекако значајних садржаја“, казао је Ћурић.

Kатић је истакао да је у Требињу као код своје куће.

„Задовољство ми је што сарадњу настављамо и ове године. Очекујем да ће тако бити и убудуће. Ми смо данас у Требињу унијели дух овог нашег празника, пребацијили га на један да и Требињци осјете шта значи. У Херцег Новом нас је овај пут незапамћен број људи посјетио у протекле двије седмице, а настављамо и даље. Искористићу прилику да позовем све људе из Требиња, Херцеговине и шире да нам се придруже“, казао је он.

 

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.