У Музеју Херцеговине вечерас је приређено књижевно вече Стефана Вишекруне.

Поетско-музички програм под називом „Исповијест душе“ прво је представљање младог пјесника љубитељима поезије у родном граду.

Требињац, са тренутном адресом у Бањалуци, са поезијом се дружи од своје 13 године.

„Тада сам написао своје прве стихове. Читајући наше и свјетске књижевнике много сам заволио књижевност и сањао сам да ћу и сам једног дана писати попут њих. У времену суноврата свих вриједности мало ко се запути тим путем, али мислим да је једино љубав могла да пресуди у том избору – да кренем путем пјесништва и књижевног стваралаштва“, каже млади пјесник.

Петар Други Петровић Његош и Достојевски књижевни су великани којима, каже, највише дугује, па и не чуди што су трагања за одговорима на вјечне теме литературе његов примарни избор у пјесничком промишљања свијета.

„Они су много утицали на моју поезију и стваралаштаво – али и на мој животни пут. Моји стихови су надахнути суштинским питањима живота –  о Богу, о љубави, о мудрости, смислу постојања, шта је то због чега сви ми битишемо на овој земљи“, каже Вишекруна.

Пјесме су му до сада објављиване у Србији, Црној Гори и Македонији, углавном у часописима, антологијама и на интернет порталима.

Скренуо је пажњу литетарне јавности на свој рад и учешћем на конкурсима и смотрама поезије, а своју прву књигу пјесама „Бесмртни стихови“ већ је спремио за штампу, коју ће финансирати Град Требиње.

Написао је и драмски комад „Нисам је крив“ а за огледање у овом књижевној форми пресудно је, каже, била љубав према драми и радио-драми, али и бањалучко познанство са прваком Народног позоришта РС Гораном Јокићем.

У музичком дијелу програма наступиле су Маја Петијевић на клавиру и Катарина Јанковић на виолини, док су Стефанове стихове казивале ученице Центра средњих школа Анастасија Спремо и Милица Салата.