Комеморација Бранки Ратковић – Требиње упутило ријечи захвалности

Прегледа: 132

Породица, многобројни пријатељи и сарадници одали су данас почаст опраштајући се од Бранке Ратковић – директора Свислајон индустрије алата Требиње на комеморативној сједници у Културном центру Tребиње.

Комеморативним говорима опростили су се предсједник Концерна “Свислајон” Родољуб Драшковић, градоначелник Требиња Мирко Ћурић и, у име колектива Свислајон Индустрије алата, Јованка Уљаревић.

Опраштајући се од дугогодишњег сарадника, предсједник компаније Свислајон Родољуб Драшковић је рекао да је Бранку красило богатство духа, брижност, њежност, гордост и успијех на свим пољима живота.

“Имала си рашта живјети, као кћерка, мајка, супруга. Бринула си и носила породичне обавезе, даривала си племенитост и носила одговорност за цијелу своју породицу, вољела си и била вољена. У послу си била високи професионалац. Индустрија алата је била твој дом. Даровала си јој своју младост и зреле стваралачке године, бринула, стрепила, борила се свом својом енергијом и вјеровала у бољу будућност”, рекао је Драшковић додавши да је са Бранком рјешавао проблеме и радовао се сваком пословном успијеху.

Била си пуна оптимизма да ће Индустрија алата заједно са тобом остварити циљеве и да ће и ова година бити у низу успјешних година. Вјерујем да ћемо остварити циљеве, а горко жалим, што се заједно нећемо радовати, као што смо се радовали претходних година”, рекао је Драшковић.

Градоначелник Требиња је с тугом примио вијест о смрти Бранке Драшковић. Он је навео да је била цијењен члан заједнице и да ће је Град Требиње памтити по разборитости и енергији која се ријетко сусреће.

“Са Бранком смо континуирано сарађивали и дијелили радост многобројних успјеха – како заједничких, тако и оних које је постизала током живота – као жена, мајка, бака и успјешан руководилац предузећа”, рекао је Ћурић и додао да је оставила неизбрисив траг у историји предузећа СЛ ИАТ и у историји Требиња.

“Као жена на челу металног гиганта која је улагала огромне напоре да чувена Фабрика алата опстане и као жена која се неизмјерно бринула о својој породици, пријатељима и заједници, Бранка нам у насљеђе оставља велику обавезу, а то је да и након њеног одласка останемо стамени, чврсти и истрајни у свему ономе што радимо. Нећемо је заборавити, јер ни она никада није заборављала нас…,” рекао је градоначелник.

У име колектива СЛ Идустрије Алата опростила се и Јованка Уљаревић, члан управе овога предузећа, осврћући се на одлучност коју је Бранка показивала током рада и њен оптимизам да Индустрија алата, уз подршку и визију Родољуба Драшковића, може успјети и опстати на суровом тржишту.

“Била је у праву. Опстали смо и успјели смо. Знала је да доноси одлуке и преузме одговорност у колективу гдје је провела читав радни вијек, а посљедњих седам година као генерални директор, обезбјеђујући стабилну позицију на тржишту и напредак по свим економским показатељима”, рекла је Уљаревић.

Поводом упокојења Бранке Ратковић изразе саучешћа упутили су представници компаније “Свислајон” из свих земаља у којима послује те сарадници из Италије, Шпаније, Турске, Канаде, Србије, Словеније и бројни пријатељи из земље и иностранства.

Бранка Ратковић ће бити сахрањена данас у 16.00 часова, на градском гробљу у Подгљивљу.

 

 

 

 

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.