Градски Штаб за ванредне ситуације донио је низ нових мјера којим се, између осталих, сва лица која немају пребивалиште на подручју нашег града обавезују да се, уколико се задржавају на територији Требиња, јаве на бесплатан број 121, како би био евидентиран њихов боравак.

Из Штаба је појашњено да ће сви они који се не буду придржавали ове мјере бити санкционисани у складу са Законом о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама.

Осим припадника Министарства унутрашњих послова, који су формирали више контролних тачака, Град Требиње ће формирати додатне контролне тачке како би се покрили сви прилази граду.

Донесена је и одлука да се за карантин одреди у Тулима, док je испред требињских здравствених установа – Болнице и Дома здравља,  постављен објекат за тријажу пацијената, чиме je онемогућено да лице које је евентуално заражено вирусом корона уђе у ове установе.

Објекат за тријажу почео је са радом и пацијенти ће у Болницу моћи да уђу само на један улаз, док ће сви остали улази бити затворени из превентивних разлога.

Из Штаба су позвали све Требињце у самоизолацији да поштују ову превентивну мјеру, захваљујући се свима онима који имају разумијевања за донесене мјере којима се покушава спријечити евентуално ширење вируса корона.