„Приводећи крају мандат генералног конзула Републике Србије у Републици Српској, имао сам потребу да дођем у опроштајну посјету Херцеговини и посебно Требињу које сматрам својеврсним центром памети, духовности и господства,“ ријечи су генералног конзула Републике Србије у Републици Српској Владимира Николића који борави у опроштајној посјети Херцеговини и Требињу.

На састанку, који је овим поводом данас одржан са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем и генералним директором Електропривреде Републике Српске Луком Петровићем, конзул је размијенио утиске о досадашњој сарадњи, оцијењујући да је она била врло успјешна и да је дала позитивне резултате.

Један од тих резултата, како конзул истиче, свакако јесте и оснивање конзуларне канцеларије Републике Србије у Требињу, која је отворена 2018. године.

„Нарочито ми је задовољство што је Србија овде, током мог мандата, отворила конзуларну канцеларију која ће и у годинама пред нама бити на услузи свим становницима Херцеговине,“ рекао је Николић. 

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић захвалио се конзулу на професионалном и личном залагању током дипломатског рада у Републици Српској.

„Захваљујем се на веома доброј сарадњи и напорима које је конзул Николић учинио да се конзуларна канцеларија Србије отвори у Требињу, као и на пријатељском односу који је господин Николић показао према граду Требињу и свим грађанима Херцеговине,“ рекао је Ћурић.

Генерални директор ЕПРС и претходни градоначелник Требиња Лука Петровић истакао је да „Требиње дугује трајну захвалност конзулу Николићу за његов предан рад и професионалну посвећеност отварњу конзуларне канцеларије у Требињу, као и развоју дипломатских односа са Републиком Србијом“.

Петровић је додао да су отварањем конзуларне канцеларије у Требињу олакшане бројне административне процедуре за наше грађане који имају држављанство Републике Србије, као и друге процедуре из домена конзуларних послова за све грађане Херцеговине.

У знак захвалности, конзулу Владимиру Николићу данас је уручен пригодан поклон.