Материјална помоћ корисницима Социјалног рада у виду набавке огрева

Прегледа: 749

Реализација материјалне помоћи корисницима у виду набавке огрева почела је са подјелом у МЗ Полице.  Потреба наших суграђана за набавком огрева за предстојећу зиму је наишла на разумјевање од стране Градске управе и градоначелника који је подржао ове активности.

Одабир корисника је  извршен на основу евиденције коју посједује ЈУ Центар за социјални рад Требиње као и на основу података добијених од мјесних заједница.  Мјесне заједнице су важан актер у социјалној заштити и представници мјесних заједница активно учествују у мапирању потреба наших суграђана. Врло је значајна сарадња свих актера у социјалној заштити како би се боље препознале потребе грађана.

То је новина, имамо активне мјесне заједнице, и то нам ствара услове да социјално најугроженији суграђани буду приоритет у приступу услугама и задовољавању њихових потреба.  Кроз овај вид материјалне подршке у набавци огрева биће обухваћено 50 корисника са тешком социоекономском ситуацијом. Свим одабраним корисницима ће бити испоручена  по 3 метра изрезаног огрева.

Реализацијом ове материјалне помоћи допринијеће се побољшању услова живота одабраних корисника као и њиховом задовољству, те стварању квалитетнијег живота у њиховим домовима.

  Лозо Нада, старија самохрана особа са ниском пензијом, која живи у веома лошим стамбеним и материјалним  условима, није крила задовољство достављеном помоћи.  Изражава задовољство радом  ЈУ ЦСР Требиње, али се и захваљује Градоначелнику који је препознао потребе и подржао ЈУ ЦСР Требиње у реализацији ове активности.

ЈУ ЦСР Требиње – 11.10.2017. године

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.