Међународни дан заштите животне средине у Требињу  је обиљежен чишћењем зелених површина и другим активностима које су организовали Град Требиње и ЈУ „Екологија и безбједност,  у сарадњи са јавним установама, предузећима, цивилним организацијама и грађанима Требиња.

Осим чишћења дијелова града, дјеца предшколског узраста су на симболичан начин исказала бригу о природи и околини, окупивши се у Дучићевој улици гдје су се дружили, цртали и учили о важности заштите животне средине.

Грађанима Требиња су и ове године подијељене саднице цвијећа.

Према ријечима директора ЈУ „Екологија и безбједност“ Стевана Бекана, брига о животном окружењу је код грађана Требиња на високом нивоу, али и даље постоје проблеми са дивљим депонијама.

„Еколошка свијест наших суграђана је на високом нивоу, јер наш град не би био овако чист да његови становници  не дишу пуним плућима и пуним срцем за свој град. Још увијек имамо проблема са дивљим депонијама, које стварају поједнци и групе на територији града Требиња, али генерално, можемо да се захвалимо свим Требињцима, који воле и чувају свј град.“

Према Бекановим ријечима, данашње активности у Требињу имају за циљ и да помогну граду да поново почне да „живи“ након тешког периода који је иза нас, али и да кроз уређење града дамо допринос бољој туристичкој понуди.

„Свакако је ту са нама као партнер и Туристичка организација. Веза између здраве животне средине и туризма потпуно је јасна. Уређењем града дајемо снажан подстрек развоју туризма“, рекао је Бекан.