Потпредсједник Скупштине Града Требиња Ђорђе Миљановић боравио је у посјети Новом Саду, гдје је имао читав низ састанака са представницима покрајинске Скупштине и Владе Војводине и овог града.

Миљановић, који је појетио зграду Дунавске бановине у којој је сједиште покрајинске Скупштине и Градску кућу, каже да су теме састанака биле различите али да је највише пажње посвећено будућој сарадњи и размјени искустава у областима привреде, пољопривреде, спорта, те регионалне сарадње.

На првом од састанака разговарао је са делегацијом коју су предводили генерални секретар покрајинске Скупштине Никола Бањац, посланик покрајинске Скупштине и предсједник групе за пријатељство и сарадњу са народом Републике Српске Александар Зиројевић и покрајински секретар  за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић.

„Договорили смо се да у наредном периоду озваничимо сарадњу на вишем ниову и да ова делегација посјети Требиње“, навео је Миљановић.

Током посјете Новом Саду Миљановић је разговарао и са директорима покрајинских фондова за избјегла и расељена лица и сарадњу са Србима у региону  и фондом за развој пољопривреде – Душком Ћутилом, и Александром Богдановићем

„Договорили смо да Туристичка организација, Аграрни фонд и привредници из Требиња учествују на великом међународном Завичајном сајму, а и они ће ускоро доћи у посјету Требињу“, навео је Миљановић.

Миљановић, који је и предсједник требињског Савјета за спорт, састао се и са чланом новосадског Градског вијећа за спорт и омладину Огњеном Цвјетићанином.