Мини грантови за 42 пољопривредника

Прегледа: 524

Индивидуални пољопривредни произвођачи са подручја Требиња потписали су данас са Аграрним фондом уговоре о додјели бесповратних подстицајних средстава.Укупна вриједност средстава, која је обезбиједио Град Требиње  износи 50.450 КМ, а уговоре су потписала  42 пољопривредника.

Бесповратна подстицајна средства  додијељена су пољопривредним произвођачима, без сталног запослења, који су задовољили критеријуме по јавном позиву, које је расписао Аграрни фонд.

Градоначелник Требиња Лука Петровић истакао је да је ово само један од програма помоћи пољопривредницима.

„Помоћ и убудуће неће изостати уколико пољопривредници буду истрајали на проширењу пољопривредне производње.  Град Требиње жели да има производњу за своје потребе, а значајно је и то што Требиње претендује да буде носилац туризма у Републици Српској, па су потребе за домаћим производима знатно веће. Ми желимо да имамо домаће пољопривредне производе за извоз,  а не да увозимо храну, као што је то сада случај,“ казао је Петровић.

Како је истакао градоначелник Требиња, половина од потписника су млади људи, што како је рекао, буди наду да имамо квалитетну генерацију,  која неће оставити село и пољопривреду и како је обећао,  они ће имати издашну помоћ у наредним годинама.

Укупан износ појединачних субвенција је  од 1.500 до 1.750 КМ.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.