Министар Сребренка Голић у посјети Градској управи

Прегледа: 137

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић истакли су да је наш град примјер многима у Републици Српској у погледу реализације бројних инфраструктурних пројеката који су значајно допринијели промјени свеопште слике о Требињу.

Ћурић је навео да је са Голићевом разговарао о будућим пројектима у области енергетске ефикасности на подручју града, са посебним освртом на побољшање управљања отпадом кроз изградњу рециклажног постројења и санацију депоније Ободина.

Он је казао и да је надлежног министра упознао и са реализацијом 65 инфраструктурних пројеката који су реализовани или су у току у протекле три године, као и са 32 социјална програма међу којима је наш град пионир у Републици Српској.

Министар Голић похвалила је настојања Градске управе да Требиње учини атрактивном туристичком дестинацијом, али и напоре да обезбиједи што бољи стандард својим грађанима.

Она је истакла да ће ресорно министарство и у наредном периоду пружити подршку свим приједлозима пројеката из Требиња који доприносе општим циљевима грађана.

Састанку је присуствовао и државни секретар у Министарству заштите животне средине Србије Иван Карић, којем су се градонечелник Ћурић и министар Голић захвалили за сву помоћ Владе Србије која је упућена граду Требињу у протеклом периоду.

Голићева ће данас у Требињу присуствовати другој конференцији о климатским промјена, ризицима и заједничком дјеловању у Културном центру, а чији су суорганизатори Град Требиње и Јавна установа „Екологија и безбједност“.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.