Министар трговине и туризма Сузана Гашић отворила конференцију о брендирању производа; у Градској управи одржан састанак са градоначелником Требиња

Прегледа: 158

Министарство трговине и туризма Републике Српске ради све да се на виши ниво подигне питање брендирања које је од великог значаја за Српску и њене привреднике, рекла је ресорни министар Сузана Гашић отварајући Конференцију о брендирању и маркетингу у Требињу.

Гашићева је истакла да је главни циљ да привредници постану препознатљиви са својим производима на тржишту Републике Српске и шире.

“Радује ме што се окупио данас велики број привредника, надам се да ћемо размијенити искуства и доћи до добрих закључака како би сви имали користи од данашњег састанка”, рекла је Гашићева.


Она је додала да је Требиње као град само по себи бренд, те да локалне власти имају добре туристичке идеје, па самим тим и брендирања и маркетинга.

“Видим да је много пројеката већ реализовано. Требињци су препознали значај брендирања и подизања туристичке понуде. Требиње има огромне потенцијале и много тога је учињено да се они искористе на најбољи могући начин”, рекла је Гашићева и истакла да ће Министарство пружити максималну подршку.

Градоначелник Мирко Ћурић рекао је да је данашња конференција од великог значаја и да је циљ да сви производи из “Херцеговачке куће” буду брендирани.

“Имамо разне сиреве који нису брендирани, ту су и грах пољак, али и наша надалеко позната вина”, истакао је Ћурић и захвалио Гашићевој на подршци.

Прије конференције одржан је састанак министра и градоначелника о бројним темама, међу којима је проблематика боравишне таксе, па су договорили да ће у наредном периоду заједно предложити и одређене измјене закона.

 

СРНА

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.