На Клобуку одржан помен херцеговачким и црногорским борцима из Првог свјетског рата

Прегледа: 145

Поводом обиљежавања Видовдана, данас је на Клобуку одржан помен борцима из Херцеговине и Црне Горе палим у борбама против Аустроугарске 1915. године.

Помен су заједно служили свештеници Епархије Захумско-херцеговачке и приморске и Епархије Будимљанско-никшићке.

Овим поводом, присутнима се обратио градоначелник Требиња Мирко Ћурић који је подсјетио да вриједности наших предака требају бити водиља свих наших дјеловања:

„Све је тешко и ништа није лако, али оно што су нам стари показали, тај пут јединства и саборности, је прави путоказ за све генерације“, рекао је градоначелник Ћурић.

Ћурић је напоменуо и да је Град Требиње, у оквиру прошлогодишњих активности обиљежавања стотину година од Првог свјетског рата, финансијски подржао реконструкцију капеле на Клобуку.

Осим помена, данас је одржан је и час историје који су под покровитељством Града Требиња организовали Удружење добровољаца, ратника ослободилачких ратова и њихових потомака и поштовалаца „Клобук“ као и Црквена општина Грахово и Удружење Граховљана Стара Херцеговина.

У оквиру данашњег обиљежавања, припремљен је и културни програм у коме су наступили херцеговачки и црногорски гуслари и пјесници.

Фото: Радио Требиње

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.