Градоначелник Мирко Ћурић уприличио је пријем за седморо ученика  Гимназије „Јован Дучић“ који су у протеклом периоду остварили запажене резултате на домаћим и регионалним такмичењима.

Ћурић је истакао да је ово један мали знак пажње према ђацима који су својим радом, трудом и знањем освојили награде из области у којима су се такмичили.

„Сви смо упознати како се одвијала настава у протеклом периоду, али ипак имамо успјешне ученике из нашег града, који су остварили добре резултате. Велико им хвала на уложеном труду и знању, кога не би било без њихових вриједних професора и родитеља“, навео је Ћурић.

Он је казао да ће Град Требиње и у наредном периоду награђивати најбоље ђаке.

„Искористили смо овај пријем да се договоримо да ђаци предложе Градској управи шта је неопходно да се набави од опреме како би они постигли још боље резултате“, додао је Ћурић.

Ученик трећег разреда Гимназије „Јован Дучић“ Романа Рогановић истакла је да је и поред свих околности са пандемијом вируса корона учествовала на више литерарних конкурса на којима је осовјила награде.

„Част нам је и задовољство што је градоначелник уприличио пријем, јер сматрам да се знање треба цијенити, хвала му јер је препознао наш рад и труд“, казала је Романа.

За Радоша Радовановића пријем код градоначелника је знак да се сваки рад исплати, па тако и његов, с обзиром на то да је освојио прво мјесто на 8. Међународној конференцији о настави физике у Алексинцу у Србији, гдје је награђен за конструкцију електромагнетног топа.

„Захвалио бих се школи и професорима што су вољни да раде са нама и припремају нас за такмичења. Надам се да ћемо награде освајати и у наредном периоду“, додао је Радош.