Нajaва нових инвестиција у Требињу

Прегледа: 424

Градоначелник Требиња Лука Петровић најавио је данас низ нових инвестиција у граду Требињу.

Турски модни бренд „LC Waikiki“ заинтересован за отварање производног погона у Требињу. Како је Петровић истакао ова компанија би запослила велики број радника које Требиње тренутно нема на берзи рада.

 „На њихово писмо одговорили смо да смо спремни да дамо повластице за коришћење пословног центра Тини, гдје они могу да отворе неколико стотина радних мјеста. Више ћемо јавности саопштити када се из ове компанија конкретније изјасне о својим плановима“, казао је Петровић на данашњој сједници Скупштине града.

Једна од  најављених инвестиција је и изградња хотела компаније „Нешковић“ у Засад пољу.  Интерес за куповину земљишта за своје пословне центре показале су и компаније „ФИС“ из Витеза и „Термомонт“ из Груда.

Градска администрације опредјељена ја да финансије креира у правцу развоја и изградње, покретањем низа програма подршке породици, запошљавању и социјално угроженим категоријама, те смањењу потрошачке компоненте буџета, истакао је Петровић.

Он је напоменуо да је прошлогодишњи буџет обезбиједио историјских 8,2 милиона КМ за капиталне инвестиције, што је „55% укупних инвестиционих средства буџета које је претходна администрација издвојила за цијели четворогодишњи мандат“.

Петровић је истакао да уз повећање прихода радује што је и пракса продаје земљишта у сврху пуњења буџета значајно смањена у односу на претходне године, што се Градска управа ријешила и свих судских спорова, али и што све градске установе биљеже повећање властитих прихода.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.