Најава: Обиљежавање Дјечије недеље у Требињу

Прегледа: 157

Дјечија недјеља, која се традиционално обиљежава сваке године у првој седмици октобра широм Републике Српске, ће и ове године бити обиљежена у Требињу.

Овогодишња манифестација под слоганом „Моја седмица, моја година“ ће обухватити активности у оквиру којих се промовише едукација и унапријеђење образовања, инклузивно образовање, васпитање и здравље дјеце, култура и спорт, као и унапређење положаја дјеце са инвалидитетом, унапређење информисаности дјеце и родитеља, едукација и заштита дјеце од злостављања, занемаривања и злоупотребе, заштита дјеце без родитељског старања, смањење насиља међу дјецом и смањење сиромаштва дјеце.

У организацију Дјечије недеље укључена су три министарсва – Министарство здравља и социјалне заштите, Министарство породице, омладине и спорта и Министарство просвјете и културе.

Као и сваке године Град Требиње подржава и активно учествује у организацији „Дјечије недјеље“ јер је циљ да се шира јавност упозна са потребама дјеце те да се скрене пажња и подигне свијест на одговорност породице, школе и других институција у чијој надлежности је брига за дјецу и заштита њихових права.

Од 07.10.2019. до 13.10.2019. у Требињу ће бити организоване културно – образовне, рекреативне, културне и друге манифестације посвећене дјеци.

Првога дана Дјечије недеље планиране су међусобне посјете дјеце из вртића и основних школа, док је другога дана планирана посјета Удружењу “Сунце нам је заједничко”.

Традиционални пријем код градоначелника Требиња биће уприличен у сриједу 9. октобра, док ће се централна манифестација одржати у петак 11. октобра.

Програм можете преузети ОВДЈЕ.

 

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.