Најава: Требиње обиљежава Свјетски дан заштите животне средине

Прегледа: 175

Град Требиње се и ове године прикључује обиљежавању 05. јуна – Свјетског дана заштите животне средине.

У свијету се на овај дан покрећу бројне активности у које је укључена јавност, а које пропагирају одговорнији однос према окружењу. У поменуте активности се једнако укључује и владин и невладин сектор.

Централна манифестација обиљежавања у Требињу је „Еко маратон“ са почетком у 10:00 часова. Учешће ће узети 150-оро дјеце из све три требињске основне школе. Старт трке је код споменика Јовану Дучићу, а даља рута је: кружни ток код Ватрогасног дома – улица Краља Петра I Ослободиоца –Камени мост- мост Ива Андрића- споменик Јовану Дучићу.

Након проглашења побједника и додјеле признања за све учеснике маратона, на градском тргу биће постављен штанд на којем ће се дијелити саднице цвијећа, а на обилазици, код моста Бранилаца Требиња биће засађени олеандери.  Такође, планирано је да надлежне службе приступе акцији уређења  градских јавних и зелених површина, а учешће ће узети Комунално предузеће, Спортско риболовно друштво, ЈУ „Екологија и безбједност“, Добровољно ватрогасно друштво, Цивилна заштита Хидроелектрана на Требишњици као и остале институције, организације и појединци, који буду жељели да се одазову јавном позиву.

Позивамо суграђане да се прикључе обиљежавању Свјетског дана заштите животне средине и дају свој допринос очувању, заштити и унапређењу животне средине, комуналне и здравствене хигијене, односно да дају свој допринос љепшем изгледу града.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.