Најбољи ученици на пријему код градоначелника Требиња

Прегледа: 144

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић одржао је данас пријем за најбоље ученике, добитнике Вукове дипломе, ученике генерације и ученике који су освојили једно од прва три мјеста на републичким тамичењима у 2018./19. години.

Град Требиње је за остварени успјех ученике наградио пригодним новчаним поклонима. Укупно 36 ученика добило је средства у вриједности од 100 – 400 конвертибилних марака.

” Град Требиње је већ трећу годину заредом издвојио средства за најбоље ученике. Знамо да је Град у претходној години по први пут издвојио и одређена средства за упис студената на дефицитарна занимања. На основу захтјева ученика, наставника, професора и директора ми ћемо тако да радимо и у наредном периоду, јер желимо да чујемо шта је то што је њима интересантно, а што је потребно за Град Требиње,  Републику Српску и цијели регион, јер су нам неопходни квалитетни студенти, успјешни средњошколци који остају у граду Требињу”, истакао је градоначелник Ћурић.

Владимир Гутић, ученик генерације Центра средњих школа захвалио се Градској управи Требиње и истакао да су новчане награде мотивација за наредне успјехе у школовању, али и материјална подршка. Гутић планира уписати студиј на Технолошком факултету Универзитета Нови Сад и има жељу да се по завршетку врати у родни град.

Ђак генерације Гимназије “Јован Дучић” Ивана Кашиковић сложила се са својим вршњаком и истакла да подршка Града Требиња представља подстицај за будуће резултате. Кашиковић је изразила наду да ће Градска управа Требиње и убудуће подржавати вриједне ученике.

Ивана Ћук, ученица ОШ “Свети Василије Острошки” каже да је понекад било тешко остварити добре резулате, али да помоћ наставника није изостала. Ивана ће уписати требињску Гимназију јер сматра да ће јој ова школа пружити најбоље основе за будуће образовање.

Градоначелник Требиња је данас поново истакао да Град Требиње има програме стипендирања за оне ученике који се опредијеле за студиј неког од дефицитарних занимања, као и да ће Град и ове године послати најбоље студенте на екскурзију.

 

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.