Најмлађи Требињци у посјети градоначелнику

Прегледа: 116

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић уприличио је данас пријем за дјецу из требињских вртића и члнаове Удружења родитеља дјеце са посебним потребама “Сунце нам је заједничко” поводом “Дјечије недјеље”.

Малишани су градоначелнику уручили поклоне које су сами направили, а представили су се и пригодним рецитацијама.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да о озбиљности манифестације довољно говори податак да су се у њено организовање укључила три министарства, истичући да је битно одредити циљеве за будућност како би дјеца израсла у озбиљне и одговорне људе.

“За дјецу треба издвајати вријеме. Морамо да издвојимо довољно времена да им покажемо шта је важно у животу, а то је да буду људи, да их упутимо и будемо одговорни, те да је за њих добро оно што им професори и наставници говоре”, навео је Ћурић.

Ћурић је са малишанима обишао Градску управу и велику салу Скупштине града, коју са знатижељом посматрали.

Директор Удружења “Сунце нам је заједничко” Весна Миљановић истакла је да је “Недјеља дјетета” права прилика да се покаже да сва дјеца имају једнака права.
Недјеља дјетета се у Требињу обиљежава низом културно-образовних, рекреативних, културних и других манифестација посвећених дјеци.

Дјеца ће сутра посјетити Дневни центар за старе, а у петак, 11. октобра, биће одржана централна манифестација у Културном центру.

Овогодишњи слоган Недјеље дјетета је “Моја седмица, моја година”.

TРЕБИЊЕ, 9. ОКТОБРА /СРНА/ – Дјеца из свих требињских основних школа и вртића, те чланови Удружења родитеља дјеце и омладине са посебним потребама “Сунце нам је заједничко” посјетили су данас градоначелника Tребиња Мирка Ћурића који их је угостио у Градској управи у оквиру Недјеље дјетета.
Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.