Настављен научни скуп “Стих, метар и смисао поезије Милосава Тешића”

Прегледа: 433

Данас је у великој сали Скупштине града Требиња настављен научни скуп “Стих, метар и смисао поезије Милосава Тешића” који је јуче, у оквиру програма Дучићевих вечери поезије, започет у послијеподневним часовима.

Већ традиционално, у оквиру догађаја који окупља бројне пјеснике, писце и књижевне критичаре, учесници су говорили о стваралаштву једног од савремених српских пјесника, овога пута Милосава Тешића, за кога се може рећи да је један од значајних аутора данашње српске књижевности.

У оквиру програма Дучићевих свечаности, данас је планиран и сусрет пјесника у Гимназији “Јован Дучић”, а након тога изложба скулптура наивисте Стевана Кијца у Музеју Херцеговине.

У 20.00 часова почеће традиционално пјесничко вече “На Дучићевом путу”, када ће своје стихове поново говорити навјернији Дучићеви сљедбеници и познати великани савременог српског пјесништва: Рајко Петров Ного, Ђорђо Сладоје, Драган Хамовић, Гојко Ђого, Милутин Мићовић, Здравко Миовчић, Радомир Уљаревић, Новица Телебак и Стојан Јанковић

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.