Научно-стручна конференција „Кривично законодавство и функционисање правне државе“

Прегледа: 652

Годишњој конференцији на тему „Кривично законодавство и функционисање правне државе“, којој присуствује тридесетак истакнутих правника кривичара са простора бивше Југославије и Русије, оджана је данас у Требињу. Конференцију је организовало Српско удружења за кривичноправну теорију и праксу из Београда уз подршку Града Требиња.

Данашњи скуп у име града домаћина поздравио је градоначелник Требиња Лука Петровић, истичући да је важно што се управо у нашем граду, под покровитељством Града Требиња, одржава скуп најбољих стручњака из области правосуђа.

„Нама је драго да су се овдје окупили еминентни људи ове области из региона, као и уважени правници Русије. Веома је важно да су ови стручњаци препознали град Требиње као гостољубивог домаћина и ми ћемо настојати да наставимо плодну сарадњу са њима и у будућности“.

Проф. Станко Бејатовић, предсједник овог удружења, истакао је  да му је  драго што се овај скуп по други пут организује у Требињу.  Годишња конференција одржава се већ десет година на простору РС, с циљем сагледавања кривично-правних аспеката функционисања правне државе и размјене искустава.

 Српско удружење за кривичноправну теорију и праксу из Београда наставак je Југословенског удружења за кривично право, најстарија је асоцијација правника кривичара на простору бивше Југославије.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.