Нова донација породице Галеб и Кола српских сестара из Калифорније

Прегледа: 613

Породица Галеб и Коло српских сестара из Калифорније данас су уручили донацију вриједну 15.500 америчких долара социјално угроженим породицама у Требињу. Тим поводом  уприличен је пријем за породицу Галеб  у Градској управи Града Требиња.

Александар Копривица, директор Центра за социјални рад каже да је око 180 најугроженијих породица данас добило помоћ.

„Осим новчане помоћи коју је добило 100 корисника, социјално угрожени су добили огрев, храну и хигијенске пакете. Помоћ нам је од изузетног значаја. Породица Галеб нам пружа подршку већ десет година и неизмјерно смо им захвални на томе“, додао је Копривица.

Мишо Матијашевић, сестрић Слободана Галеба каже да је повод доласка сваке године у наш град да се херцеговачки народ помогне колико је могуће.

„Око десет година Коло српских сестара у Калифорнији организује скупљање новца за наш народ у Требињу. Запослени у Центру за социјални рад знају коме је најпотребније, а ми ћемо се трудити да наставимо помагати колико год је могуће“, истакао је Матијашевић.

Слободан Галеб је познати хуманиста, херцеговачког поријекла, који је у Калифорнију отишао прије 58 година, а оснивач је и Очне фондације „Галеб“ при Болници Требиње.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.