Припадницима требињске Територијалне ватрогасне јединице и добровољне ватрогасне јединице из Равног данас је уручена нова опрема коју је са око 20.000 КМ финансирао Савјет Европе.

Комантир требињских ватрогасаца Спасоје Росић рекао је да су набављене радне мајице, подјакне, панталоне, чизме, млазница, ватрогасна цријева и напртњаче.

“Надам се да је ово само почетак сарадње и да ћемо и у наредном периоду реализовати сличне пројекте на обострано задовољство”, навео је Росић.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић казао је да се кроз овај пројекат додатно побољшала сарадња између Требиња и Равног, са којом је потписан и споразум о сарадњи у свим областима гдје се оне могу реализовати.

Он је истакао да је ово примјер и да елементарне непогоде немају границе, због чега овај пројекат, првенствено, доприноси бољој сарадњи ове двије локалне заједнице.

“Надам се да ће ватрогасци имати што мање потребе да користе ову опрему, али је веома важно да је они посједују у случају да је то неопходно”, навео је Ћурић.

Помоћних начелника Равног за урбанизам и градитељство Јосип Рагуж истакао да је ова донација веома значајна за Равно и њихове ватрогасце, који до сада нису имали најадекватнију опрему.

“Добили смо опрему која нам је била најпотребнија. Вјерујем да је ово почетак једне добре сарадње”, навео је Рагуж.

Директор требињске Агенције за развој малих и средњих предузећа Дражен Бошковић рекао је да је ријеч о једној од компоненти коју подржава Савјет Европе у оквиру подршке међуентитетској сарадњи.

“Заједно смо написали апликацију с циљем да набавимо неопходну опрему, која ће допринијети унапређењу капацитета ватрогасних јединица и њиховој ефикаснијем дјеловању у међуентитетском подручју у случају ванредних ситуација”, навео је Бошковић.