Новчана помоћ дјеци без једног или оба родитеља

Прегледа: 352

У просторијама Града Требиња  данас су потписана рјешења о новчаној помоћи дјеци без једног или оба родитеља из нашег града која похађају основну или средњу школу.  Овим програмом обухваћено је 60 дјеце.

Како је истако градоначелник Требиња  Лука Петровић  помоћ су добила дјеца чије су се породице пријавиле на јавни позив, а из градског буџета за ове намјене биће издвојено 56.500 КМ у овој години. „Јавни позив направљен је тако да се помогло самохраним родитељима који су пензионери са 100 КМ по дјетету које похађа основну или средњу школу, 125 КМ по дјетету самохрани родитељ који не ради  и дјеца без родитеља, односно старатељима 150 КМ по дјетету. Помоћ се додјељује дјеци која похађају основну и средњу школу 9 мјесеци годишње.“ – рекао је Петровић.

Градоначелни Требиња истиче да је ово први пут да се на овај начин помаже самохраним родитељима и дјеци без оба родитеља и најавио низ сличних програма у наредном периоду.

„Тренутно је актуелан одлазак дјеце на ђачке екскурзије и Град Требиње ће помоћи свим овим родитељима и старатељима, са износом од минимално до 50 процената укупног износа, како би се и овој дјеци омогућио одлазак на екскурзију.“ – изјавио је градоначелник Петровић.

Једна од мајки која је данас потписала рјешење изјавила је: „ Ова помоћ пуно значи и мени и свима који су њоме обухваћени. Народ треба да буде упућен колико градоначелник Петровић има разумијевање за све наше проблеме и колико нам помаже“.

Градска управа најавила је и пројекат за супруге умрлих бораца ВРС и ратних војних инвалида.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.