Нови садржаји и активности на Зубачким Ублима

Прегледа: 36324

Замјеник градоначелника Требиња Мирко Ћурић састао се данас у Градској управи Требиње са директорима основних и средњих школа и представницима требињских удружења грађана. Тема састанка је била успостављање друштвених активности и спортско-рекреативних садржаја на локацији Зубачка Убла.

Према Ћурићевим ријечима, циљ Градске управе је да се грађанима и свим туристима који посјећују Требиње понуди различит садржај на Ублима и то сваког викенда у периоду од 1. јула до 1. септембра.

“Поред основних и средњих школа и грађанских удружења, позвали смо и спортске колективе да узму учешће у креирању садржаја на Ублима. То се посебно односи на оне колективе који имају дјечији узраст, јер желимо осмислити и садржај за дјецу у природном амбијенту какав имамо на Ублима,” рекао је Ћурић и додао да ће Планинарско друштво “Вучји зуб” бити подршка свим удружењима при организацији догађаја, али и да ће ово удружење и само бити организатор поједних дешавања која нас очекују на Ублима.

“Градска управа Требиње, у сарадњи са ПД “Вучји зуб”, има намјеру да стави у функцију постојећи Планинарски дом на Ублима, који је до сада био нефункционалан, како би овај центар почео радити пуним капацитетом и како би се и у њему могли понудити одређени рекреативно-туристички садржаји свим посјетиоцима и љубитељима природе”, каже Ћурић.

Предсједник Одреда извиђача Требиње Небојша Ратковић оцијенио је данашњу иницијативу позитивном, истичући да извиђачки одред има низ идеја које ће предложити Градској управи:
“Одред извиђача ће дати своје приједлоге за организацију догађаја попут кампова на Ублима, у оквиру којих се могу организовати и дружења са извиђачким одредима из других градова нпр. из Никшића, Херцег Новог, и градова Херцеговине. Такође постоји и идеја о организацији различитих излета и бербама биља и јестивих гљива”, рекао је Ратковић и додао да својим садржајима извиђачки одред жели окупити како дјецу, тако и читаве породице.

Предсједник ПД “Вучји зуб” Игор Шкеро је на данашњем састанку рекао да ће ово планинарско друштво пружити подршку иницијативи Градске управе Требиње и поднијети своје приједлоге за нове садржаје на Ублима.
Замјеник градоначелника Требиња је данас позвао учеснике састанка, али и остале грађане и организације који имају креативне и занимљиве идеје, да своје приједлоге о потенцијалним новим догађајима и садржајима на Ублима доставе Одјељењу за друштвене дјелатности Града Требиња до петка, 9.јуна 2017.

Све будуће активности на Ублима имаће медијску подршку Радио и Гласа Требиња.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.