Обиљежен Дан заштите животне средине

Прегледа: 280

У цијелом свијету 5. јун обиљежава се као Дан заштите животне средине. Град Требиње (Одјељење за стамбено-комуналне послове и Ј.У. „Екологија и безбједност“) и ове године подржао је организацију низа различитих активности које за циљ имају јачање свијести о значају очувања животне средине.

Обиљежавање Дана заштите животне средине почело је ЕКО маратоном, чији су учесници били ученици 7. разеда основиних школа из нашег града. Први на циљ стигао је Матеј Капор, а свим учесницима ЕКО маратона уручене су диплома и приглодни поклони.

У оквиру манифестације организована је и  акција садње маслиновог дрвета. Како је истакао замјеник градоначелника Мирко Ћурић ова манифестација има за циљ да скрене пажњу на значај очувања природе, подигне ниво еколошке свијести и мотивише дјецу да се укључе у борбу за очување планете.

У оквиру обиљежавања Свјетског дана заштите животне средине,  на требињском корзоу, Дарко Куртовић и Игор Сврдлан извели су еколошку представу за најмлађе, а дијељен је и промотивни материјал о еколошким проблемима и значају очувања животне средине.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.