Обиљежен Међународни дан породице

Прегледа: 92

Поводом Међународног дана породице данас је градоначелник Требиња Мирко Ћурић организовао пријем за представнике Удружења вишечланих породица „4 плус“, Удружења породица са проблемом стерилитета „Бебе“ и Удружења родитеља дјеце и омладине „Сунце нам је заједничко“ из Требиња.

Према ријечима Мирка Ћурића, градска управа је током  протекле двије године покренула 32 програма који се тичу материјалног оснаживања породице, што ће чинити и убудуће кроз запошљавања, те разне видове новчане и друге помоћи, како би имали здраву породицу.

„Покренули смо многе видове помоћи за породице попут мјесечних издвајања новчаних средстава за дјецу основце и средњошколце чији родитељи или старатељи не раде, за оне школарце који путују из села у град у школу и многе друге“, навео је Ћурић, додајући да се сви пројекти реализовани протеле године настављају и ове, којима се  жели ојачати породица.

Александар Сарић, предсједник Удружења родитеља са четверо и више дјеце, каже да су једино удружење које нема ни једну породицу да бар један члан није запослен.

„Договорили смо састанак са градоначелником Ћурићем у наредном периоду како би ријешили још неке наше проблеме. Морамо као национални приоритет да истакнемо породицу, рађање и мајку“, казао је Сарић.

Снежана Мисита, предсједник Удружења „Бебе“ рекла је да за осам година постојања, удружење на нивоу Херцеговине броје 99 беба. „Наредне седмице очекујемо стоту бебу у нашем удружењу и није то само наш успјех већ  и Града Требиња“, казала је она.

И у удружењу „Сунце нам је заједничко“ захвални су Граду Требињу на сарадњи и несебичној подршци. „Градоначелник и градска управа препознају наше проблеме. Тешко  је бити родитељ дјетета са посебним потребама, али помоћ градске управе Требиња даје нам снагу да идемо даље и да се боримо“, рекла је Милица Аџић из удружења „Сунце нам је заједничко“.

Радио Требиње

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.