ОБИЉЕЖЕНО 17 ГОДИНА РАДА УДРУЖЕЊА “СОНАТА”

Прегледа: 493

Требињско удружење за узајамну помоћ у душевној невољи “Соната” обиљежило је данас 17 година успјешног рада, током којих је имало на стотине штићеника, који су лијечени од нарушеног душевног здравља, болести зависности од дуванског дима, алкохола, друштвених мрежа и компјутерских игрица.

Предсједник Удружења Михољка Јанковић истакла је да је циљ овог удружења првенствено да у правом тренутку пружи помоћ и подршку особама нарушеног душевног здравља и створи боље услове за њихов живот и рад.

“Тамо гдје затаји примарна и терцијарна здравствена заштита, гдје се не може на вријеме дјеловати, прогресивна болест напредује. У том тренутку је човјек човјеку најбољи пријатељ. Морамо се трудити да менталне болести и њихов развој на вријеме спријечимо, а не да их лијечимо”, навела је она.

Јанковићева је рекла да удружење има много сталних чланова. “Они су са нама пуних 17 година, а у посљедње вријеме мјесечно имамо по тридесетак нових”, додала је Јанковићева.

Градоначелник Требиња Лука Петровић рекао је да је “Соната” удружење од изузетне важности за град, јер је њихов рад посвећен људима на које су многи заборавили, те поручио да ће Град увијек подржати активности овог удружења.

“Сматрам да је посао који обавља Михољка Јанковић и удружење `Соната` један од најтежих. Врло је важно да се и особама са нарушеним душевним здрављем приђе, да им се помогне, пружи њега и комуникација. Они ће имати финансијску подршку Града Требиња”, додао је Петровић.

Рад овог удружења је у потпуности волонтерски.

У културно-забавном програму учествовали су ученици Музичке школе Требиње, малишани вртића “Цицибан” и “Сунце”, а своје стихове говорила је Наташа Станић, пјесникиња и чланица “Сонате”.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.