Скупштина града Требиња на 33. редовној сједници, усвојила је данас информацију о покататељима финансијског пословања привреде града Требиња у прошлој години.

Како је наведено у извјештају, број запослених на крају 2019. године износио је 8.242 лица, што је за 138 особа мане него у 2018. години. Број незапослених лица на евиденцији Завода за запошљавање у Требињу на крају прошле године износио је 1.908 лица.

Усвојени су и извјештаји о остваривању Програма рада Скупштине града Требиња за период јануар-март и април – јун 2020. године, као и одлука о поступку давања у закуп пољопривредног земљишта у својини града Требиња и одлука о додјели у закуп пољопривредног земљишта у својини Републике Српске.

Одборници Скупштине града Требиња усвојили су, између осталог, извјештај о реализованим активностима из „Стратегије развоја социјалне заштите у граду Требињу 2018 – 2023“ – извјештајни период март 2019 – март 2020. Усвојена је одлука о измјени Регулационог плана „Блаце – Абазовина“, одлука о давању сагласности директору ЈЗУ „Дом здравља“ Требиње за закључење уговора о диоби Дом здравља – Општа болница Требиње, као и одлука о приступању изради акционог плана за равноправност полова града Требиња.

Скупштина је на данашњој сједници разријешила дужности предсједника и члана Градске изборне комисије Жељку Ружић на лични захтјев, а на њено мјесто именована је Маја Сорајић. Умјесто Борислава Грубача, члана ГИК Требиње именован је замјенски члан Синиша Терзић.

На лични захтјев разрјешен је дужности и Ведран Вучинић, в.д. начелника Одјељења за привреду у градској управи. На приједлог градоначелника Мирка Ћурића, на ово мјесто изабран је Ранко Бошњак.