У протекла четири дана, на иницијативу градоначелника Мирка Ћурића, у Костајници је боравио оперативни тим служби заштите и спасавања Града Требиња. Десеточлана екипа имала је задатак да заједно са другим службама помогне у санацији посљедица земљотреса.

Носилац активности је била РУЦЗ на челу са директором Миланом Новитовићем, а заједничким радом санирана је штета на преко 200 домаћинстава у Костајници.

Начелник Костајнице Никола Јањетовић, као и  директор РУЦЗ Милан Новитовић, упутили су градоначелнику и тиму из Требиња своје изразе захвалности за помоћ народу Костајнице, која је у овом тренутку, како кажу, од великог значаја. Они су истакли и да је изузетно важна порука да заједнички и солидарно у Републици Српској можемо савладати бројне изазове времена у коме живимо.

Градонацелник Требиња Мирко Ћурић захвалио се припадницима оперативног тима из Требиња што су се на  позив добровољно јавили и на прави начин представили град Требиње у овој хуманитарној мисији.

Учесницима акције, као и њиховим породицама, градоначелник је пожелио срећне предстојеће бозићне и новогодишње празнике.