Основна школа „Јован Јовановић Змај“ данас је обиљежила 35 година рада.

Тим поводом ученици ове васпитно-образовне установе су припремили свечану приредбу, а рецитације, плес, пјесма и музика увеселили су све присутне.

Дарко Јегдић, директор школе, каже да од великог јубилеја прије пет година до данас је много тога урађено.

„Прије пет година смо отворили и фискултурну салу а данас на мали јубилеј присуствујете завршетку радова на ограђивању школског дворишта, који је изузетно важан пројекат, првенствено због безбједности ученика. Ово је идеална прилика да се подсјети да је пројекат урађен у сарадњи са локалном заједницом и ресорним министарством, који су са 50 одсто средстава учествовали у финансирању. Укупна вриједност пројекта је 50 хиљада марака“, каже Јегдић и додаје да је, између осталог,  послије 14 година данас изашао и први број школског часописа „Змај“.

Ученицима и наставницима ове школе честитке поводом дана школе упутио је Зоран Милошевић, начелник Одјељења за друштвене дјелатности Града Требиња.

„Ово је заиста предиван јубилеј. Ова школа је описменила највише Требињаца јер је увијек била најбројнија. Срећан сам што је Град Требиње учесвовао у пројекту ограђивања школског дворишта, заједно са Владом РС,  јер је наш циљ да стварамо боље услове у свим школама. И ово је доказ да заједно можемо све“, казао је Милошевић.

О.Ш. „Јован Јовановић Змај“ данас има 1.098 ученикау редовној настави и десет ученика у одјељењу са посебним потребама.

У школи ради и продужени боравак. О ученицима брине преко 100 запослених радника, од тога 82 радника који припадају наставном особљу.